En 1984 instalamos un alambique Charentais y destilamos por primera vez la Sagardoa. Desde entonces hemos ido trabajando estos 3 variantes de este destilado denominados genéricamente como Sagardoz, que significa “de manzana” en Euskera. Todos los procesos son elaborados dentro de nuestra bodega situada en Astigarraga.

TXURIA LE BLANC (40% vol.)

Sagardoz “Le Blanc”ek Euskal Herrian dugun sagardo tradizioaren funtsa jasotzen du. Gure upategiko sagardo hoberenak aukeratu ondoren, destilatu eta frakzio garbi eta aromatikoenak bereizten ditugu, fruitu-aroma duten holanda lehorrak jasoaz. Arima berotzen du, baino erre gabe.

zapiain-sagardoa-sagardoz-txuria-likorea
zapiain-sagardoa-sagardoz-licor-sagar-likorea

GOXOA LIQUEUR (21,5% vol.)

Sagardoz Liqueur bertako sagar barietate aromatikoen zukua gure Le Blanc destilatuarekin indartuz sortzen da. Karamelo eta ezti ukituak sudurrean, goxotasuna eta espeziak ahoan. Gazta urdin eta txokolatearekin bikain parekatzen duen gozotasun dotorearekin.

HARITZA OAK AGED (40% vol.)

Gure Le Blanc destilatuaren sorta txikiak aukeratzen ditugu haritzezko barriketan zahartzeko. Urte hauen ondorioz egurrak zapore berezi hau ematen dio, espeziadun aroma bizia. Sutondoan solasaldi atsegin batekin gozatzeko adiskide paregabea da.

zapiain-sagardoa-sagardoz-anejo-likorea